Adjunctul serviciului de informații al armatei ucrainene, Vadim Skibitsky, a declarat pentru The Guardian că Ucraina pierde în fața Rusiei pe câmpul de luptă și depinde aproape în totalitate de armamentul livrat de Occident pentru a respinge ofensiva rușilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Acesta este acum un război al artileriei. Viitorul este decis acum pe front și pierdem în termeni de artilerie”, a declarat adjunctul serviciului de informații al armatei Ucrainei.

”Totul depinde acum de ceea ce ne oferă (vestul)”, a spus Skibitsky.

”Ucraina are o piesă de artilerie la 10 până la 15 piese de artilerie rusă. Partenerii noștri occidentali ne-au oferit aproximativ 10% din ceea ce au.”

Skibitsky a subliniat necesitatea ca Occidentul să furnizeze Ucrainei sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune pentru a distruge piesele de artilerie rusă de la distanță.

Potrivit oficialului, Ucraina folosește între 5.000 și 6.000 de cartușe de artilerie pe zi. ”Aproape am epuizat toată muniția noastră (de artilerie) și acum folosim obuze standard NATO de calibru 155”, a mai spus el.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, declara săptămâna trecută că între 60 și 100 de soldați ucraineni mor în fiecare zi și alți 500 sunt răniți. Ucraina a ținut secret numărul total al pierderilor sale militare.