Consolidarea societății poate fi făcută doar cu o economie puternică, în niciun caz atunci când economia „șchioapătă, strănută și tușește", a declarat joi președintele Rusiei, Vladimir Putin, la o întâlnire cu tinerii antreprenori, potrivit TASS. Liderul de la Kremlin susține că o țară precum Rusia nu poate fi „îngrădită”.

Vladimir Putin la întâlnirea cu tinerii antreprenoriFoto: Mikhail Metzel / AFP / Profimedia

Prosperitatea economică stă la baza suveranități unui stat, iar Rusia trebuie să se dezvolte astfel încât în domeniile de bază să nu depindă de nimeni, mai ales când vine vorba despre „tehnologiile critice, ceea ce asigură viabilitatea societății și a statului", a spus Vladimir Putin.

De asemenea, președintele rus a remarcat importanța capacității societății de a se închega pentru a rezolva problemele la nivel național.

  • „Această consolidare a societății este una dintre condițiile cheie, de bază pentru dezvoltare, dacă nu există consolidare, totul se va prăbuși.
  • Dacă economia șchioapătă, strănută și tușește, atunci nu va fi o consolidare a societății, iar dacă nu există consolidare, nu va fi nimic”, a declarat Vladimir Putin.

Președintele Vladimir Putin a mai declarat joi că nicio Cortina de Fier nu va cădea asupra economiei ruse, în ciuda sancțiunilor impuse de Occident, deoarece Moscova nu se va închide de lume așa cum a făcut-o Uniunea Sovietică, transmite Reuters.

„O țară precum Rusia nu poate fi îngrădită”, a spus Vladimir Putin.

Deşi inflaţia din Occident este numită după numele său, acest fenomen este rezultatul unor „greşeli îndelungate" ale ţărilor occidentale, mai consideră Vladimir Putin.

Sancțiunile impuse Occidentului au condus Rusia spre cea mai mare contracție economică de după căderea Uniunii Sovietice din 1991.