Este posibil ca armata ucraineană să fie nevoită să se retragă pe poziții mai puternice în Severodonețk, dar nu va renunța la oraș, iar miercuri au loc lupte crâncene acolo, a declarat guvernatorul regiunii, citat de Reuters.

Orașul Severodonețk în timpul luptelor dintre trupele ucrainene și ruseștiFoto: ARIS MESSINIS / AFP / Profimedia

Ucraina se așteaptă ca Rusia să își intensifice bombardamentele asupra Severodonețsk și să organizeze o ofensivă masivă acolo unde Moscova își concentrează toate eforturile, a declarat guvernatorul, Serghei Gaidai, la televiziune.

„Luptele continuă și nimeni nu va renunța la oraș, chiar dacă armata noastră trebuie să se retragă pe poziții mai solide. Acest lucru nu va însemna că cineva renunță la oraș - nimeni nu va renunța la nimic. Dar este posibil ca (ei) să fie forțați să se retragă", a spus el.

Bătălia pentru orașul industrial s-a transformat într-un moment crucial al războiului, Rusia concentrându-și forța ofensivă în speranța de a atinge unul dintre obiectivele sale declarate - capturarea completă a provinciei Lugansk din jur în numele separatiștilor rusofoni.

„Ne așteptăm ca amploarea bombardamentelor și a loviturilor asupra Lishychansk și Severodonețk să crească de mai multe ori, la ofensive masive în direcția Severodonețk și Popasna și la încercări de a traversa din nou râul Siversky Doneț pentru a crea un cap de pod și a dezvolta în continuare ofensiva", a declarat el.

--------------