Armata ucraineană a obținut recent unele succese prin contraatacuri în regiunea Herson, inclusiv prin câștigarea unui punct de sprijin pe malul estic al râului Inhuleț, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de miercuri dimineață.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Rusia continuă să încerce să atace buzunarul Severodonețk din trei direcții, deși apărarea ucraineană rezistă. Este puțin probabil ca vreuna dintre părți să fi câștigat teren semnificativ în ultimele 24 de ore.
  • În timp ce Rusia își concentrează ofensiva în sectorul central al Donbasului, a rămas în defensivă pe flancuri. Forțele ucrainene au obținut recent unele succese prin contraatacuri în regiunea sud-vestică Herson, inclusiv prin recâștigarea unui punct de sprijin pe malul estic al râului Inhuleț.
  • Având în vedere că frontul zonei ocupate se întinde pe o lungime de peste 500 km, atât Rusia, cât și Ucraina se confruntă cu provocări similare în ceea ce privește menținerea unei linii defensive în timp ce eliberează unități de luptă capabile pentru operațiuni ofensive.
  • În regiunea Herson ocupată, Rusia integrează cu forța administrația la cea a Federației Ruse prin introducerea rublei rusești ca mijloc legal de plată și prin angajarea de profesori ruși pentru a introduce în școli programa școlară și limba rusă.
  • Este foarte probabil ca Rusia să pretindă că ocuparea Hersonului reprezintă o dovadă a îmbunătățirii guvernanței și a standardelor de viață pentru poporul ucrainean.

--------------

Informațiile de miercuri, ziua 105 a războiului, sunt LIVE pe HotNews.ro aici