Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, condamnă atacul cu rachete al forţelor rusești asupra celui de-al doilea mare terminal de cereale din Ucraina, la Mykolaiv, afirmând că acesta contribuie la criza alimentară globală. El a mai acuzat că dezinformarea răspândită de Putin devine din ce în ce mai cinică.

Josep BorrellFoto: Parlamentul European

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, a condamnat atacul cu rachetă al Federaţiei Ruse, din acest week-end, care a distrus un mare terminal de depozitare a cerealelor în oraşul-port Mykolaiv, din sud.

"O altă lovitură cu rachete ruseşti care contribuie la criza alimentară globală. Forţele ruse au distrus al doilea cel mai mare terminal de cereale din #Ucraina, în Mykolaiv", a spus Borrell pe twitter.

Imaginile de pe reţelele de socializare, duminică, au arătat că terminalul este cuprins de flăcări. Mykolaiv se află într-o regiune producătoare de cereale din Ucraina.

Borrell a spus că lovitura este în contradicţie cu promisiunile recente ale preşedintelui rus Vladimir Putin de a oferi o trecere în siguranţă prin Marea Neagră, din porturile ucrainene, pentru transportul comercial. ”În lumina unor astfel de rapoarte, dezinformarea răspândită de Putin care deturnează vina devine din ce în ce mai cinică”, a mai scris el pe Twitter.