Mai mulți civili se adăpostesc de bombardamentele rusești sub o fabrică de îngrășăminte chimice din orașul ucrainean Severodonetsk și este posibil să mai existe stocuri de substanțe chimice periculoase în instalație, a declarat miercuri guvernatorul regional pentru Reuters.

explozie la fabrica AzotFoto: Sputnik / Profimedia Images

„Sunt civili acolo în adăposturile antiariene, sunt destul de mulți, dar nu va fi un al doilea Azovstal, deoarece acea (fabrică) avea un oraș uriaș subteran... ceea ce nu este valabil pentru Azot”, guvernatorul regional Luhansk, Serhii Gaidai. spuse, referindu-se la asediul prelungit al unei uzine siderurgice din Mariupol.

Forțele ucrainene mai dețineau miercuri doar 20% din orașul de est Severodonețk, dar există încă speranța că vor putea împiedica Rusia să preia controlul deplin, a declarat șeful administrației orașului pentru Reuters într-un interviu telefonic de miercuri.

Forțele ruse controlează 60% din oraș, în timp ce restul a devenit „pământul nimănui”, a spus Oleksandr Stryuk, șeful administrației orașului ucrainean.

Urmărește AICI LIVE toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 98