Rada Supremă de la Kiev a votat marți pentru demiterea Liudmilei Denisova, responsabila cu drepturile omului pe lângă Parlamentul Ucrainei, considerând că aceasta a eșuat în a-și îndeplini atribuțiile principale, informează CNN.

Lyudmila DenisovaFoto: Profimedia Images

Parlamentul ucrainean a aprobat cu o majoritate covârșitoare votul de neîncredere față de Liudmila Denisova, cu 234 de voturi pentru, 9 împotrivă, plus 28 de abţineri.

„Doamna Denisova şi-a exercitat cu greu autoritatea de a organiza coridoare umanitare, de a proteja şi de a face schimb de prizonieri, de a se opune deportării oamenilor şi copiilor din teritoriile ocupate, precum şi alte activităţi legate de drepturile omului”, a afirmat Pavlo Frolov, membru al parlamentului din partea partidului preşedintelui Zelenski.

Potrivit lui Frolov, vicepremierul Irina Vereşciuk „a fost nevoită să îndeplinească toate aceste sarcini”.

Vereşciuk a fost cea care a condus organizarea coridoarelor de evacuare pentru civilii ucraineni care încercau să scape din zonele cu lupte intense şi a negociat mai multe schimburi de prizonieri.

Frolov a adăugat că decizia de a solicita demiterea lui Denisova a urmat unei întâlniri a partidului aflat la guvernare în Rada Supremă, condusă de consilierul prezidenţial David Arahamia.

____