Valentin Iumașev, ginerele fostului președinte rus Boris Elțîn, a renunțat luna trecută la rolul său de consilier neplătit al lui Vladimir Putin, relatează Reuters.

Foto:

Deși purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și Iumașev nu au răspuns la cererile presei, Liudmila Telen, primul director executiv adjunct al Centrului prezidențial Boris Elțîn, a declarat pentru Reuters că Iumașev a renunțat la rolul de consilier al Kremlinului în aprilie.

"A fost inițiativa lui", a spus ea, când a fost întrebată de ce a părăsit postul. O altă persoană, care a vorbit cu Reuters sub rezerva anonimatului, a confirmat, de asemenea, că Iumașev a demisionat în aprilie.

Iumașev, care este căsătorit cu fiica lui Elțîn, Tatiana, reprezenta una dintre puținele legături rămase în administrația Putin cu guvernarea lui Elțîn - o perioadă de reforme liberale și de deschidere a Rusiei către Occident. Cu toate acestea, persoane din interior au declarat că acesta nu a jucat un rol major în calitate de consilier al lui Putin.

În timpul lui Elțîn, care a fost președinte din 1991 până în 1999, Iumașev a fost, de asemenea, consilier al Kremlinului și, mai târziu, șef al administrației prezidențiale.