Un jurnalist francez a fost ucis după ce o mașina care mergea să evacueze 10 oameni a fost bombardată în apropiere de orașul Severodonețk, informează The Guardian. Frédéric Leclerc Imhoff lucra pentru canalul de știri BFM TV și filma evacuarea din zona puternic bombardată de soldații ruși.

Blocuri bombardate în orașul SeverodonetskFoto: Alexander Reka / TASS / Profimedia

„Astăzi, mașina noastră blindată care urma să evacueze 10 persoane din zonă a fost atacată de inamici. Șrapnelul de la obuze a străpuns blindajul mașinii, iar un jurnalist francez care realiza un material despre evacuare a fost rănit mortal. Un polițist care se afla în mașină a fost salvat de o cască”, a spus luni pe canalul său de Telegram guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai.

Evacuare a fost oprită oficial, a anunțat guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai.

Gaidai a spus că trupele rusești au atacat luni orașul cu toate armele și cu sprijin aerian și au intrat în zonele de sud-est și nord-est ale acestuia, potrivit Reuters.

Doi civili au fost uciși și cinci răniți de bombardamente în timp ce trupele rusești au intrat la periferia orașului ucrainean Severodonețk, a declarat luni dimineață guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai.

Cine era jurnalistul francez

Publicația Le Parisien scrie că jurnalistul francez Frédéric Leclerc-Imhoff avea 32 de ani și lucra de șase ani la canalul de știri BFM TV, transmite The Guardian.

Președintele Franței Emmanuel Macron a scris un mesaj despre jurnalistul care a murit în timp ce filma în zonele invadate de ruși.

„Jurnalistul Frédéric Leclerc-Imhoff a fost în Ucraina pentru a arăta realitatea războiului. La bordul unui autobuz umanitar, alături de civili forțați să fugă pentru a scăpa de bombele rusești, a fost împușcat mortal", a spus luni Macron pe Twitte.

Sursă foto: Telegram Serghei Gaidai