Trupele ruse din Ucraina au suferit „pierderi devastatoare” în rândul ofițerilor de rang mediu și inferior ceea ce înseamnă că grupurile de luptă vor fi mai puțin eficiente din cauza lipsei de lideri tineri iar armata Moscovei va avea probleme în încercarea modernizării sale în materie de comandă și control, spune ministerul britanic al apărării în evaluarea de luni dimineață.

Foto:

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Rusia a suferit probabil pierderi devastatoare în rândul ofițerilor săi de rang mediu și inferior în acest conflict. Comandanții de brigadă și de batalion sunt probabil desfășurați direct în calea pericolului, deoarece sunt făcuți răspunzători fără compromisuri pentru performanța unităților lor.
  • În mod similar, ofițerii subalterni au fost nevoiți să conducă acțiunile tactice la cel mai redus nivel, deoarece armata nu dispune de un cadru de subofițeri (NCO) cu pregătire și competențe înalte, care îndeplinesc acest rol în forțele occidentale.
  • Pierderea unei mari părți din tânăra generație de ofițeri profesioniști va exacerba probabil problemele actuale ale armatei în ceea ce privește modernizarea abordării sale în materie de comandă și control.
  • În mod mai concret, grupurile tactice de batalioane care sunt reconstituite în Ucraina din supraviețuitorii mai multor unități vor fi probabil mai puțin eficiente din cauza lipsei de lideri tineri.
  • Având în vedere multiplele rapoarte credibile despre revolte izolate în rândul forțelor rusești din Ucraina, lipsa unor comandanți de pluton și de companie experimentați și de încredere va duce probabil la o scădere suplimentară a moralului și la o disciplină precară permanentă.

-------------