Rusia se concentrează acum asupra războiului şi va fi de acord cu o încetare a focului doar atunci când va fi la un pas de înfrângere în războiul împotriva Ucrainei, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, potrivit Ukrinform, citat de news.ro

Dmitro Kuleba, ministrul de externe ucraineanFoto: Lev Radin/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Suntem de acord că o încetare a focului este necesară, dar vă garantez 100% că atunci când Rusia va fi de acord cu o încetare a focului, va fi momentul în care va fi la un pas de înfrângerea sa în război. Şi vor fi de acord cu încetarea focului cu singurul scop de a scăpa de înfrângere, iar înainte de asta războiul va continua", a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, în cadrul unui briefing după participarea sa la Forumul Economic Mondial.

Kuleba a adăugat că Kievul salută cu sinceritate orice eforturi care duc la o soluţie diplomatică.

În acelaşi timp, ministrul a subliniat că, având în vedere situaţia de pe teren şi o analiză a deciziilor Kremlinului, Rusia se concentrează pe război, mai degrabă decât pe diplomaţie.

Kuleba a declarat anterior, la 25 mai, că Ucraina nu va face nicio concesie lui Putin, deoarece strategia de pacificare a acestuia din 2014 până la începutul invaziei la scară largă a eşuat deja şi nu are nicio şansă de succes în viitor.