Familiile militarilor ucraineni primesc telefoane și mesaje de la persoane necunoscute care cer bani în schimbul unor informații despre soldații ținuți prizonieri sau dați dispăruți, susține Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor din Ucraina, într-o postare făcută miercuri pe Twitter.

Soldati ucraineniFoto: Lafargue Raphael/ABACA/Profimedia Images

Familiile militarilor ucraineni sunt ținta „unei noi scheme de fraudă”. Rudele forțele armate ale Ucrainei primesc mesaje sau sunt sunate de pe numere necunoscute și li se cer bani în schimbul unor așa-zise informații despre militarii ucraineni, precizează sursa citată.

Cele mai vulnerabile sunt familiile militarilor care sunt acum prizonieri sau dați dispăruți.

Potrivit Serviciului, escrocii spun că au „informații" despre prizonieri și acordă „asistență pentru eliberarea lor" în schimbul unei sume de bani.

De asemenea, încearcă să afle date despre forțele armate ale Ucrainei, aparent în scopul unor clarificări, mai spune Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor din Ucraina.

Zelenski felicită Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor din Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a felicitat, miercuri, Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor din Ucraina pentru întreaga activitate.

  • „Atât în ​​timp de pace, cât și acum, în condiții de război, personalul Serviciului face tot posibilul și imposibilul pentru a se asigura că în Ucraina comunicarea - guvernamentală și civilă - rămâne fiabilă, stabilă și sigură.
  • La urma urmei, odată cu invazia cinică și sângeroasă a Ucrainei din februarie anul acesta, inamicul spera să ne priveze nu numai de teritorii, ci și de toate mijloacele de comunicare și acces la informații veridice”, a spus, miercuri, liderul de la Kiev.

Zelenski susține că Rusia a intensificat atacurile cibernetice în ultima perioadă.

  • „A intensificat atacurile cibernetice asupra site-urilor guvernamentale, a infrastructurii importante, a tras fără milă asupra turnurilor noastre de televiziune și a distrus canalele de comunicare pe internet.
  • Vă mulțumim că ați oferit semnal tv și radio milioanelor de compatrioți, pentru faptul că fiecare dintre noi poate suna sau scrie rudelor în fiecare zi cuvinte atât de importante: „Ce mai faci?”.”, a mai adăugat Zelenski.