Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat vineri noapte, că în regiunea Cernigău, la nord de Kiev, satul Desna a fost lovit de rachete ruseşti, atacul soldându-se cu mai mulţi morţi. Desna se află la aproximativ 60 de kilometri de graniţa cu Belarus.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukrainian Presidential Press Office / AP - The Associated Press / Profimedia

„Atacuri ruseşti asupra regiunii Cernigău, în special atacul teribil asupra Desnei, au provocat mulţi morţi”, a spus Zelensky în discursul său nocturn de joi, conform CNN și news.ro. "Există „lovituri constante asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei, Donbasul este complet distrus – toate acestea nu au şi nu pot avea nicio explicaţie din partea Rusiei”, a continuat el.

„Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni cu putinţă”, a afirmat el. Forţele armate ale Ucrainei continuă să avanseze în eliberarea regiunii Harkov, conform lui Zelensky.

„În Donbas, ocupanţii încearcă să crească presiunea. E iadul, şi asta nu este o exagerare. Bombardamentul brutal şi absolut fără sens de la Severodoneţk... Au fost 12 morţi şi zeci de răniţi într-o singură zi”, a continuat el.

"Bombardarea şi atacarea altor oraşe, loviturile aeriene şi cu rachete ale armatei ruse - toate acestea nu sunt doar lupte în timpul războiului. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni. Distrugeţi cât mai multe case, facilităţi sociale şi întreprinderi. Iar pentru asta ocupanţii vor fi cu siguranţă aduşi în faţa justiţiei”, a adăugat el.