Președintele rus Vladimir Putin a dat asigurări joi că Occidentul are de suferit mai mult decât Rusia de pe urma sancțiunilor pe care le-a impus Moscovei pentru invadarea Ucrainei, liderul de la Kremlin lăudându-se cu o mare rezistență a economiei rusești în fața „provocărilor externe”, relatează AFP.

Vladimir PutinFoto: Profimedia Images

Autorii acestor sancțiuni - spune Putin - „ghidaţi de ambiţiile lor gonflate și oarbe şi de rusofobie, aplică o lovitură mult mai dură propriilor interese naţionale, propriilor economii şi prosperităţii propriilor cetăţeni”.

„Vedem acest lucru în primul rând printr-o inflaţie puternică în Europa, care se apropie de 20% în unele ţări”, a afirmat preşedintele rus.

Potrivit lui, „este evident că (...) o continuare a obsesiei sancţiunilor va conduce inevitabil la consecinţe complexe greu reversibile pentru Uniunea Europeană, pentru cetăţenii ei şi pentru ţările cele mai sărace din lume, care deja se confruntă cu riscul de foamete”.

În schimb, „în ce o privește, Rusia reușește cu încredere să facă față provocărilor externe, mulțumită politicii sale macroeconomice responsabile din ultimii ani, precum și a deciziilor sistemice ce au vizat să-i consolideze suveranitatea economică și securitatea tehnologică și alimentară”, a susținut liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a făcut aceste declarații la o reuniune pe teme economice cu membrii guvernului rus.

Citește și:

---

Cele mai noi informații de vineri privind războiul din Ucraina sunt LIVE aici pe HotNews.ro