Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat, în mesajul adresat naţiunii duminică seară, că 60 de civili au fost ucişi în atacul rusesc asupra şcolii din satul Bilohorivka, în regiunea Lugansk.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

"În urma atacului aerian rusesc de la Bilohorivka, regiunea Lugansk, aproximativ 60 de persoane au fost ucise. Civili care pur şi simplu s-au ascuns în şcoală de bombardamente. A fost o rachetă direcţionată spre şcoală. O altă crimă a ocupanţilor. O nouă lovitură cu rachete în regiunea Odesa, lovind din nou o clădire de locuinţe. Din nou bombardamente în regiunea Sumî. Bombardări violente în Donbas şi regiunea Harkov. De parcă azi nu este 8 mai. De parcă mâine nu este 9 mai, când pacea ar trebui să fie cuvântul principal. Pentru toţi oamenii normali", a spus Zelenski, potrivit News.ro.

"Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial”, a mai acuzat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în contextul în care Rusia sărbătoreşte, la 9 mai, victoria asupra Germaniei naziste.

Potrivit lui Volodimir Zelenski, Ucraina "a arătat că face parte din lumea liberă şi din Europa unită". "Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial. Dar Ucraina şi întreaga lume liberă o vor aminti”.

”Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide", a mai spus Zelenski.

----