Ramzan Kadyrov, șeful republicii ruse Cecenia, a declarat duminică că soldații săi au preluat controlul asupra orașului Popasna din estul Ucrainei, în timp ce oficialii ucraineni au spus că bătălia pentru controlul orașului din estul țării este în desfășurare.

Bătălia pentru controlul Popasnei continuăFoto: Profimedia Images

La mijlocul lunii aprilie, forțele ruse au lansat o nouă ofensivă de-a lungul majorității flancului estic al Ucrainei, unele dintre cele mai intense atacuri și bombardamente având loc recent în jurul Popasnei, în regiunea Lugansk, potrivit The Guardian

„Luptătorii forțelor speciale cecene... au luat cea mai mare parte din Popasna sub control”, a scris Kadyrov. „Străzile principale și cartierele centrale ale orașului au fost complet curățate.”

Oleksiy Arestovych, un consilier al președintelui Volodymyr Zelenskiy, a declarat că luptele continuă. „Bătălia pentru Popasna este în desfășurare”, a spus Arestovici într-un videoclip difuzat pe rețelele de socializare. „Propagandiștii ruși au raportat cu bucurie că au cucerit deja orașul, dar nu este chiar așa. Aceasta este cea de-a 117-a revendicare pentru „capturarea Popasnei” doar săptămâna aceasta”.

Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk, a declarat mai devreme sâmbătă că forțele ucrainene încă controlează zona. „Situația este foarte dificilă, dar sub control”, a spus Gaidai într-o postare video pe Telegram.