Poliţia din Berlin a interzis afişarea în public a steagurilor ruseşti şi ucrainene pe monumentele comemorative din Al Doilea Război Mondial în timpul ceremoniilor care marchează aniversarea sfârşitului războiului în capitala Germaniei, relatează BBC.

Manifestație a rusilor la BerlinFoto: youtube.com

Potrivit Poliţiei din Berlin, steagurile autoproclamatelor Republici Populare Doneţk şi Lugansk şi simbolurile ruseşti pro-război ”V” şi ”Z” vor fi, de asemenea, interzise în timpul ceremoniilor de duminică şi luni, scrie BBC, citată de news.ro

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andrii Melnik, şi-a exprimat indignarea faţă de interdicţie, despre care a precizat că echivalează cu acordarea aceluiaşi tratament victimei şi agresorului în invazia provocată de Rusia în Ucraina.

”Suntem şocaţi că Poliţia din Berlin a interzis steaguri ucrainene pe 8 şi 9 mai. Aceasta este o lovitură dată Ucrainei şi poporului ucrainean”, a afirmat Melnik.

Ruşii sărbătoresc victoria în faţa Germaniei Naziste pe 9 mai, în timp ce în Europa de Vest sfârşitul războiului pe continentul european este sărbătorit pe 8 mai.