Oficialii ucraineni au raportat atacuri cu rachete în mai multe regiuni ale țării, iar două rachete care zburau deasupra orașului Vinnitsia din sud-vestul Ucrainei au fost doborâte, potrivit lui Anton Gherașcenko, consilier al Ministerului de Interne, potrivit CNN.

Orașul Liov, lovit cu rachete de ruși (imagine de arhiva)Foto: Yuriy Dyachyshyn / AFP / Profimedia Images

Serhi Borzov, șeful administrației militare din regiunea Vinnitsia, a declarat că cele două explozii pe care le-au auzit locuitorii "au fost apărarea noastră aeriană". În prezent se caută epavele rachetelor.

Gerașcenko a declarat că o altă rachetă de croazieră aflată "în drum spre Kiev" tocmai a fost doborâtă de apărarea aeriană ucraineană în zona autostrăzii Odesa.

Primarul din Dolinska, un oraș din regiunea centrală Kirovohrad, a declarat că au avut loc atacuri cu rachete în zonă, dar nu a oferit alte detalii.

Mai la vest, în apropiere de granița cu Slovacia, șeful Administrației militare regionale Zakarpattia, Viktor Mikita, a declarat că a avut loc un atac cu rachete în regiunea muntoasă. "Clarificăm informațiile privind răniții și posibilele victime", a spus el.

Mai multe dintre țintele atacurilor cu rachete de marți par să fi avut legătură cu transportul de echipamente militare în Ucraina. Rusia a amenințat că va viza transporturile de arme și rutele acestora.

În Liov, Maksim Kozinski, șeful Administrației militare regionale, a declarat că trei stații de energie electrică au fost avariate.

Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră a Ucrainei, a declarat că o zonă de frontieră din regiunea Șumî, în nord-estul îndepărtat al țării, a fost lovită cu mai multe lansatoare de rachete și mortiere.