O companie slovacă va repara vehiculele blindate ucrainene avariate, răspunzând astfel unei solicitări din partea Kievului, a anunțat marți Ministerul Apărării de la Bratislava, citat de AFP.

Blindate ucrainene capturate de RusiaFoto: Captura YouTube

Compania de stat Konstrukta - Defence a încheiat un contract cu partea ucraineană pentru repararea și modernizarea echipamentelor militare ucrainene", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Martina Koval Kakascikova, într-un comunicat.

Primul lot de echipament militar trimis de Ucraina în Slovacia va consta în zeci de vehicule blindate de recunoaștere BRDM-2, a precizat ea.

Premierul Eduard Heger și ministrul Apărării Jaroslav Nad și-au exprimat anterior disponibilitatea de a ajuta Ucraina prin repararea echipamentelor sale.

Cu sediul în Lieskovec, în estul Slovaciei, Konstrukta - Defence repară vehicule și echipamente de toate categoriile utilizate de forțele armate slovace, potrivit site-ului web al companiei. Compania produce, de asemenea, obuziere autopropulsate ZUZANA 2.

Un ajutor similar a fost oferit Ucrainei luna trecută de către Republica Cehă. Într-o primă etapă, filialele holdingului industrial Czechoslovak Group (CSG) vor prelua repararea tancurilor medii de concepție sovietică T-64 folosite de forțele ucrainene.