Victoria Spartz, o republicană din Indiana, prima reprezentantă de origine ucraineană din Congresul SUA, a declarat că a călătorit în Ucraina pentru a fi alături de familie și a sărbători Paștele ortodox, potrivit CNN.

Slujbă de Paște în UcrainaFoto: Paul Grover / Zuma Press / Profimedia

Spartz a spus că s-a întâlnit cu șeful bisericii ucrainene din Kiev în timpul călătoriei sale.

"Oamenii, știți, chiar dacă trec prin probleme, încearcă să sărbătorească" Paștele, a spus ea adăugând că a reușit să participe astăzi la slujba de Paște la biserică împreună cu bunica sa în vârstă de 88 de ani. Ea mai are o altă bunică, în vârstă de 95 de ani, care, de asemenea, încă locuiește în Ucraina.

Întrebată dacă își face griji pentru siguranța lor, Spartz a răspuns: "Îmi fac".

"Nu le vine să creadă că după tot ce a trecut Ucraina, Stalin, al Doilea Război Mondial, când cea mai mare parte a familiei mele a fost ucisă, acum trece prin acest război", a spus ea.

Spartz a spus despre bunica ei cu care a fost mai devreme astăzi, că tatăl și mama ei au fost împușcați în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și că ceea ce se întâmplă astăzi în țară este "incredibil" pentru ea.

"Este atât de rău. Este ceva de necrezut. Iar lumea trebuie să ajute Ucraina să câștige acest război, să readucă pacea în Europa și să readucă ordinea internațională. Aceasta este responsabilitatea noastră. Trebuie să punem mai multă presiune asupra Rusiei", a spus ea.