Cu ocazia Paștelui Ortodox, sărbătorit în această duminică, Papa Francisc a cerut din nou un armistițiu în luptele din Ucraina și încetarea atacurilor împotriva unei „populații epuizate”, scrie AFP.

Papa Francisc sărută drapelul Ucrainei (Sursa: Carofei-Fotogramma / Zuma Press )Foto: Profimedia

„Astăzi se împlinesc două luni de la începutul acestui război, 24 februarie”, a amintit el după rugăciunea de duminică în fața a mii de credincioși adunați în Piața Sfântul Petru, dintre care unii fluturând steagul ucrainean.

„În loc să se oprească, războiul s-a înrăutățit. Este trist că în aceste zile, care sunt cele mai sfinte și solemne pentru creștini, auzim mai mult sunetul ucigaș al armelor decât cel al clopotelor care anunță învierea” lui Hristos, a adăugat papa care continuă să facă apel la pace în Ucraina.

"Este trist că armele iau tot mai mult locul cuvintelor. Reînnoiesc apelul la un armistițiu de Paște- ar fi cel mai mic semn al dorinței de pace. Să oprim atacurile pentru a putea alina suferința populației epuizate", a continuat papa.

De asemenea, ONU a cerut duminică un armistițiu „imediat” la Mariupol pentru a permite evacuarea a aproximativ 100.000 de civili încă blocați în acest port ucrainean controlat aproape în întregime de armata rusă.