"Ceea ce am văzut din partea partenerilor noștri ucraineni nu este nimic altceva decât o victorie pe câmpul de luptă", a declarat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUAFoto: Susan Walsh / AFP / Profimedia

"În acest moment, ei câștigă bătălia pentru Ucraina. Și nu este cu adevărat o surpriză, pentru că ei luptă cu curaj, cu determinare, cu tenacitate - dar și cu cantități masive de asistență de securitate pe care Statele Unite și aproximativ 30 de țări din întreaga lume le oferă".

El a adăugat: "Aceasta va fi o victorie pentru Ucraina. Va fi o înfrângere strategică pentru Rusia. Oricum și oricând se va întâmpla acest lucru, suntem încrezători că așa va fi”

Întrebat dacă SUA se angajează să trimită armament ofensiv greu pentru a scoate soldații ruși de pe teritoriul Ucrainei, Price a răspuns:

"Am anunțat ieri, o altă tranșă de asistență, sub forma a 800 de milioane de dolari în ajutoare de securitate. Le oferim exact ceea ce au nevoie pentru acest nou tip de luptă, lupta care va apărea în Donbas și în sud.

"Suntem încrezători că, cu sprijinul nostru continuu, cu determinarea și tenacitatea de care au dat dovadă partenerii noștri ucraineni, vor ieși victorioși și acolo", a mai spus înaltul oficial american. (BBC, Guardian)