Trupele ruse au preluat controlul asupra unui arsenal al armatei ucrainene cu mii de tone de muniţie în regiunea Harkiv (Harkov), a anunţat, vineri, Ministerul rus al Apărării, conform agenţiei ruse de presă Tass, citează News.ro.

Război în Ucraina: orașul Harkiv, bombardat intens de rușiFoto: Aris Messinis / AFP / Profimedia Images

„În timpul operaţiunii lor militare speciale, trupele ruse de inginerie au preluat controlul asupra unui arsenal al armatei ucrainene pe o suprafaţă de câteva sute de hectare, cu depozite care conţin mii de tone de muniţie în regiunea Harkiv”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Acolo sunt depozitate, în special, muniţie pentru sisteme de lansare de rachete multiple cu bombe cu dispersie, a mai susținut Ministerul rus al Apărării.

„Acestea sunt muniţiile pe care forţele ucrainene le foloseau pentru a bombarda cartierele rezidenţiale din zonele populate, punând în permanenţă în pericol civilii”, a invocat Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

De asemenea, depozitele conţineau muniţie pentru arme uşoare, artilerie grea, armamentul sistemelor de apărare aeriană şi diverse grenade, mai susţine comunicatul.

„Pe lângă muniţia de fabricaţie sovietică, în depozite se aflau mine şi obuze de fabricaţie occidentală”, se mai menţionează în comunicat.

___