​​Războiul din Ucraina ar putea dura până la finalul lui 2023, aceasta fiind „o posibilitate realistă”, a comentat premierul britanic Boris Johnson.

Vladimir Putin anunțând invadarea UcraineiFoto: Handout / AFP / Profimedia

Întrebat despre calendarul evocat de surse occidentale ca acest conflict al Rusiei cu Ucraina să dureze până la finalul lui 2023, Johnson a răspuns, potrivit AFP:

  • „Este o posibilitate realistă, da, bineînțeles, Putin are o armată enormă. El a făcut o greșeală catastrofală și singura lui opțiune acum este de a continua să folosească această abordare îngrozitoare, bazată pe artilerie, pentru a încerca să-i zdrobească pe ucraineni”.

În ziua 58 a războiului din Ucraina luptătorii ucraineni rezistă în ultima lor redută din Mariupol după ce Vladimir Putin a susținut că a obținut victoria în cea mai mare bătălie din război, declarând orașul-port „eliberat” după săptămâni de bombardamente neîncetate.

Rusia intenționează să preia controlul deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei în cadrul celei de-a doua faze a operațiunii militare, a declarat vineri generalul Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei, relatează agenția de presă Interfax.