Rusia încă resimte pierderile suferite în prima parte a invaziei și a readus în țară echipamente militare deteriorate pentru a le repara, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de vineri dimineață.

Convoi de trupe rusestiFoto: AFP / AFP / Profimedia

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Decizia lui Putin de a bloca uzina siderurgică Azovstal indică probabil dorința de a ține sub control rezistența ucraineană din Mariupol și de a elibera forțele rusești pentru a fi desfășurate în alte părți din estul Ucrainei.
  • Un asalt terestru complet asupra uzinei ar implica probabil pierderi semnificative pentru ruși, ceea ce ar diminua și mai mult eficiența generală de luptă a acestora.
  • În Donbasul din est, continuă bombardamentele și luptele grele, în timp ce Rusia încearcă să avanseze în continuare spre unele așezări, inclusiv Krasnyy Lyman, Buhayikva, Barvinkove, Lyman și Popasna, ca parte a planurilor lor pentru această regiune.
  • În ciuda noilor obiective ale Rusiei, ea resimte încă pierderile suferite la începutul conflictului. Pentru a încerca să își reconstituie forțele epuizate, a recurs la ducerea echipamentelor nefuncționale înapoi în Rusia pentru reparații.

Evenimentele de vineri, ziua 58 a războiului, aici LIVETEXT pe HotNews.ro