Aleksei Polişciuk, directorul Departamentului II pentru Comunitatea Statelor Independente din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, a declarat pentru TASS că negocierile dintre părţile rusă şi ucraineană se desfășoară în format video aproape zilnic.

David Arahamia la negocieri cu RusiaFoto: Sergei Karpukhin / TASS / Profimedia

"În prezent, sunt în desfășurare negocieri directe ruso-ucrainene, la care delegațiile interinstituţionale ale părților discută posibile acorduri privind soluționarea situației din Ucraina, viitorul său statut neutru și alte probleme" - a precizat Polişciuk, citează Gazeta.ru și Rador

Acesta a amintit că trei runde de negocieri față în față au avut loc în Belarus și încă una s-a desfăşurat în Turcia. De asemenea, Polişciuk a menţionat că Moscova insistă ca Republica Belarus să participe la viitoarele acorduri cu partea ucraineană.

Anterior, diplomatul afirmase că cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU - Rusia, China, Marea Britanie, Statele Unite și Franța - ar putea deveni garanţi ai securităţii Ucrainei.