Presa din Rusia a publicat noi informaţii false despre "eliberarea" oraşului ucrainean Rubijne de către trupele invadatoare ruse, deşi acesta se află în continuare sub controlul Ucrainei - potrivit şefului Administraţiei Militare Regionale Luhansk, Serhii Haidai, citat de Ukrainaform.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A treia oară de la începutul războiului: Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat, din nou, 'eliberarea' oraşului Rubijne. Este o nouă declaraţie falsă" - a scris Haidai pe Telegram.

Guvernatorul a subliniat că, potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, în cea de-a 56-a zi de război, trupele ocupanţilor au încercat să ocupe poziţii în zonele de vest și nord-vest ale orașului Rubijne, însă armata ucraineană nu le-a permis să facă acest lucru.

"Aceasta este deja a treia 'eliberare' a oraşului Rubijne de către ocupanţi, bazată pe rapoarte false rusești. Această localitate a intrat sub controlul invadatorilor la 1 martie. Apoi, pe 18 martie, propaganda rusă a raportat, din nou, 'eliberarea' Rubijne și chiar 'curățarea' oraşului de forțele armate ucrainene. Pe 20 martie, însă, am infirmat această informație" - a explicat șeful regiunii Luhansk.

Potrivit acestuia, pe 20 aprilie, jurnaliştii străini au vizitat cartierul Sud din Rubijne şi s-au convins că Rusia minte. "Această ţară-fake nu se mai opreşte. Prin urmare, poate că, în viitorul apropiat, propaganda rusă va raporta o a patra 'eliberare' victorioasă a oraşului Rubijne" - a mai scris Serhii Haidai, citează Rador.