Coloane lungi de camioane s-au format la granița dintre Polonia și Belarus, în timp ce șoferii ruși și belarusi încearcă să părăsească Uniunea Europeană, după ce UE a interzis intrarea unor vehicule de marfă înmatriculate în Rusia și Belarus ca urmare a noilor sancţiuni aplicate, relatează BBC.

coloane de camioane la granita dintre Polonia si BelarusFoto: Captura YouTube

În preajma termenului limită care a fost sâmbătă, linia s-a extins la 80 km, unii șoferi fiind blocați până la 33 de ore. La câteva ore după expirarea termenului limită, timpii de așteptare au fost scurtați la 12 ore, spune Adam Easton de la BBC din Varșovia.

UE a interzis camioanelor înmatriculate în Rusia și Belarus - cu excepția celor care transportă medicamente, poșta sau produse petroliere - să intre sau să rămână în bloc.

Mișcarea face parte din sancțiunile impuse ca urmare invadării Ucrainei de către Rusia.

La câteva ore după trecerea termenului, timpii de așteptare fuseseră scurtați la 12 ore, spune Adam Easton de la BBC la Varșovia, cu numărul de camioane la două puncte de trecere a frontierei cuprins între 230-400 de vehicule.

Cu toate acestea, nu este clar ce se va întâmpla cu alte mii de camioane înmatriculate în cele două țări despre care se estimează că se află în prezent pe teritoriul UE.

O posibilitate este ca acestea să fie confiscate de autoritățile naționale.

  • Urmăriți LIVETEXT pe HotNews.ro evoluția evenimentelor în ziua 53 a războiului din Ucraina