Oficiali ruși au declarat joi că elicoptere ucrainene au lovit clădiri rezidențiale și au rănit 7 persoane în regiunea rusă Breansk, acesta fiind ultima dintr-o serie de atacuri pe care spune că Ucraina le-a efectuat pe teritoriul său, relatează Reuters.

Elicopter Mi-28 NFoto: RuLavan / Wikipedia

„Pe 14 aprilie 2022, folosind două elicoptere de luptă echipate cu arme ofensive grele, militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei au intrat ilegal în spațiul aerian al Federației Ruse”, susține într-un comunicat de presă Comitetul de Investigații al Rusiei, parchetul de la Moscova care anchetează infracțiuni prevăzute în legile federale.

„Zburând la altitudine joasă, ele au efectuat cel puțin șase lovituri aeriene împotriva unor clădiri rezidențiale din satul Klimovo”, a adăugat comunicatul.

Guvernatorul regiunii Belgorod a afirmat că un sat a fost de asemenea atacat dar că nicio persoană nu a fost rănită.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat deocamdată presupusele atacuri.

TASS afirmă că autoritățile regionale din Breansk au decis să închidă școlile de teama unor noi atacuri în timp ce agenția RIA scrie că două persoane au fost rănite grav în urma atacurilor.

UPDATE 19:07: Ucraina a respins acuzațiile oficialilor ruși, afirmând că acestea fac parte din strategia Moscovei de a pregăti operațiuni de tip „steag fals”.

Ucraina spune că Rusia pregătește atacuri teroriste pentru a-și justifica atrocitățile

Kirilo Budanov, șeful serviciului ucrainean de informații, a avertizat marți că agențiile de securitate ale Rusiei plănuiesc „acte teroriste” pe propriul teritoriu pentru a întoarce opinia publică împotriva Ucrainei și justifica atrocitățile comise în Bucha și alte localități ucrainene.

„Minarea și aruncarea în aer a clădirilor rezidențiale, spitalelor și școlilor în centrele populate ale Rusiei”, fac parte din planurile lor, a afirmat Budanov.

El a spus de asemenea că rușii „plănuiesc atacuri cu rachete asupra orașului Belgorod (din apropierea graniței Ucrainei cu Rusia) sau într-unul din orașele din Crimeea”, a declarat șeful serviciului ucrainean de informații.

Tot marți, un pod feroviar rusesc din regiunea Belgorod, cheie pentru armata Kremlinului, a fost distrus. Ucraina nu a confirmat că s-a aflat în spatele acestui atac.

Miercuri, general-maiorul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării de la Moscova, a amenințat că forțele armate ale Rusiei vor lansa atacuri cu rachete asupra Kievului dacă vor continua „actele de sabotaj” pe teritoriul Rusiei.

Konașenkov a declarat de asemenea că Rusia nu a lansat rachete asupra capitalei ucrainene până acum, în pofida numeroaselor înregistrări video și alte dovezi în acest sens.

Urmărește ultimele evoluții din a 50-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.