Aproximativ 300 de oameni ar fi fost ținuți ostatici de către trupele ruse timp de patru săptămâni în subsolul unei școli de lângă Cernihiv, iar 18 dintre ei au murit, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării.

Orașul Cernihiv din nordul Ucrainei, după atacurile aeriene ruseștiFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Conform sursei citate, oamenii au fost ținuți ostatici în subsolul unei școli din Iahidne, un sat aflat la 140 de kilometri nord de Cernihiv. 18 persoane ar fi murit în captivitate, scrie BBC.

Ministerul ucrainean al Apărării a atașat mesajului de pe Twitter în care vorbește despre cei aproximativ 300 de oameni ținuți captivi și o fotografie cu un perete cu nume și numere scrijelite. Oficialii ucraineni spun că pe acel perete ostaticii au ținut evidenţa zilelor în care au fost captivi şi au scris numele celor care ar fi murit.

Săptămâna trecută, corespondentul BBC Yogita Limaye a vizitat satul Iahidne, unde sătenii au vorbit despre suferinţa lor. La acea vreme, ei estimau că aproximativ 130 de oameni fuseseră înghesuiţi într-o încăpere de aproximativ 65 de metri pătraţi.

-------------------