Liderul Belarusului Alexandr Lukașenko a declarat marți că masacrul de la Bucha care a șocat opinia publică internațională a fost rezultatul unei „operațiuni psihologice speciale a Marii Britanii”, relatează Ukrayinska Pravda.

Alexandr Lukasenko si Vladimir PutinFoto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia Images

„(...) Este ca în Bucha, toată lumea țipă. A fost necesar să se introducă un alt pachet (n.r. de sancțiuni). Astăzi am discutat în detaliu această operațiune psihologică specială a lor, care a fost efectuată de britanici”, a spus Lukașenko, citat de agenția Interfax.

„Dacă aveți nevoie de adrese, parole, prezențe, numere de mașini, mărci de mașini, pe care au ajuns în Bucha și cum au făcut-o, FSB-ul Rusiei vă poate furniza aceste materiale”, a adaugat el la o conferință de presă susținută alături de Vladimir Putin în timpul unei vizite a celor doi în Orientul Îndepărtat Rus.

În cadrul aceleiași vizite ocazionate de sărbătorirea Zilei Cosmonauticii în Rusia Vladimir Putin a anunțat că Rusia își va lansa programul lunar alături de Belarus.

Lukașenko vorbește de o „operațiune britanică” la Bucha, Vladimir Putin de un „fals”

Întrebat despre masacrarea civililor în oraşul ucrainean Bucha de către forțele armate ruse, Putin a respins acuzațiile.

Președintele Rusiei a comparat situația cu acuzaţii privind folosirea armamentului chimic de către regimul lui Bashar al-Assad în Siria.

„Avem acelaşi fake (fals) la Bucha”, a declarat el scurt.

În schimb, el a lăudat „curajul și eficiența” soldaților ruși din Ucraina, despre care a spus că folosesc cele mai moderne arme.

Putin a mai afirmat că în Ucraina are loc o tragedie dar că Rusia „nu a avut de ales” în ceea ce privește declanșarea „operațiunii militare speciale”.

Singura întrebare a fost când va începe. Asta e tot”, a afirmat Vladimir Putin.

Urmărește ultimele evoluții din a 48-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.