”Era clar pentru Nokia încă din primele zile ale invaziei Ucrainei că prezența în Rusia nu mai poate continua. În ultimele săptămâni, am suspendat livrările, am oprit afacerile și ne-am mutat activitățile din cercetare și dezvoltare din Rusia. Acum putem anunța ieșirea noastră de pe piața rusească”, arată un comunicat al Nokia.

NokiaFoto: Risto Hunt / Alamy / Profimedia Images

În timpul acestui proces, prioritatea noastră continuă să fie siguranța și bunăstarea angajaților, a mai transmis compania. Guvernele occidentale și-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscul ca infrastructura critică a rețelelor de telecomunicații din Rusia să sufere defecțiuni. Este important să asigurăm fluxului de informații și accesul la internet. De aceea, pe măsură ce ieșim din Rusia, vom urmări să oferim sprijinul necesar pentru menținerea rețelelor și solicităm licențele relevante pentru a putea oferi acest sprijin în conformitate cu sancțiunile impuse Rusiei.

În ceea ce privește impactul financiar al deciziei, Rusia a reprezentat mai puțin de 2% din vânzările noastre nete în 2021, mai transmite Nokia. Având în vedere cererea puternică pe care o vedem în alte regiuni – nu ne așteptăm ca această decizie să ne afecteze capacitatea de a ne atinge perspectivele pentru 2022.