Un nou mormânt comun cu zeci de civili ucraineni a fost descoperit sâmbătă la Buzova, un sat eliberat în apropiere de Kiev, care timp de săptămâni a fost ocupat de trupele de invazie, a declarat un oficial local citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Taras Didych, liderul comunității Dmytrivka, care include Buzova și alte câteva sate din apropiere, a spus la ucraineană că trupurile neînsuflețite au fost găsite într-un șanț din apropierea unei benzinării.

Numărul morților nu a fost confirmat încă .

„Acum, ne întoarcem la viață, dar în timpul ocupației am avut "zone dureroase", mulți civili au murit”, a declarat Didych.

La începutul lunii aprilie, presa locală ucraineană a raportat victime găsite în Buzova și în apropiere, fiind descoperite la acea dată aproximativ 30 de cadavre.

În timp ce forțele rusești au fost angajate într-o ofensivă împotriva Kievului în primele săptămâni ale invaziei Moscovei, o serie de comunități din jurul capitalei, inclusiv Makariv, Bucha, Irpin și Dmytrivka au fost atacate constant.

După ce majoritatea orașelor și satelor din jurul Kievului au fost recucerite, descoperirile de gropi comune și de victime civile au declanșat un val de condamnări internaționale, în special în ceea ce privește decesele din orașul Bucha, la nord-vest de capitală.

---