Ministerul Apărării din Ucraina a publicat imagini cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, şi cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care se plimbă prin Kiev şi stau de vorbă cu oamenii, relatează News.ro. „Aşa arată democraţia. Aşa arată curajul”, au transmis oficialii de la Kiev.

Boris Johnson şi Volodimir Zelenski, la pas prin centrul KievuluiFoto: AFP / AFP / Profimedia

Ministerul Apărării din Ucraina a publicat, sâmbătă seară, imagini de la vizita premierului britanic Boris Johnson la Kiev.

„S-au plimbat prin centrul Kievului şi au vorbit cu oamenii obişnuiţi. Aşa arată democraţia. Aşa arată curajul. Aşa arată prietenia adevărată între popoare şi între naţiuni”, este mesajul transmis de minister, pe contul de Twitter.

În clipul de peste 2 minute, cei doi lideri se plimbă prin capitala Ucrainei, iar la un moment dat Boris Johnson dă mână cu un bărbat care-i mulţumeşte pentru ajutor, spune că este foare bucuros să-l întâlnească şi se declară un iubitor al Marii Britanii.

„Mă bucur foarte mult să vă întâlnesc. A fost un privilegiu pentru noi să vă ajutăm. Aveţi un preşedinte remarcabil, domnul Zelenski, a făcut o treabă uimitoare. Ne dorim să continuăm să sprijinim populaţia Ucrainei, pentru atâta timp cât va fi necesar”, a afirmat Boris Johnson.

Johnson şi Zelenski trec printre oameni, pe o stradă din Kiev, iar în jurul lor se văd inclusiv baricade. Cei doi salută oamenii pe lângă care trec şi le fac cu mâna.

Pe durata deplasării, cei doi oficiali au fost însoţiţi de mai mulţi militari înarmaţi.

UPDATE: Şi premierul britanic a postat imagini cu deplasarea prin Kiev alături de un mesaj de apreciere: „Ucrainenii au curajul unui leu. Preşedintele Zelenski a dat răcnetul acestui leu. Regatul Unit este de neclintit alături de poporul ucrainean”.

Preşedintele ucrainean a postat mai multe fotografii:

Plus un moment inedit:

__