Fiecare al treilea soldat rus din Brigada 155 a Flotei Pacificului din Marina Rusă a luptat în Siria, apărând regimul lui Bashar al-Assad - potrivit portalului de investigaţii Slidstvo.Info, care a consultat listele militarilor ruşi publicate anterior de serviciul de informaţii din Ministerul ucrainean al Apărării.

Aproape 300 de oameni au fost omorati in Bucha de rusi Foto: Mykhaylo Palinchak/SOPA/Shutterstock Editorial/Profimedia Images

Potrivit Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) de la Kiev, reprezentanții acestei brigăzi au ocupat Bucha, Irpin și Hostomel din regiunea Kiev, localităţi în care au fost descoperite ulterior sute de civili ucraineni uciși cu brutalitate.

Listele Brigăzii 155 Marină conțin numele și datele personale a 82 de militari ruși. Cel puțin 24 dintre aceştia au participat la războiul din Siria, unde Rusia a susținut regimul criminal al lui Bashar al-Assad. În medie, fiecare al treilea militar rus din această brigadă a luptat în Siria, susțin ucrainenii de la Unian, citează Rador.

Alți ocupanți nu au putut participa la războiul din Siria, din cauza vârstei lor, pentru că, la acea vreme, încă studiau la școală sau la colegiu.

Jurnaliştii au aflat că un număr important de ocupanţi din această brigadă, ale căror nume sunt pe lista GUR, s-au născut în anii 1998-2002. Adică acum au între 20 şi 25 de ani.

Unii dintre acești soldaţi ruşi de 20 de ani se laudă pe reţelele de socializare că le taie urechile ucrainenilor şi îi amenință că îi vor ucide.

Amintim că, în 2015, trupele ruse au invadat teritoriul Siriei, unde a avut loc un război civil. Liderul rus, Vladimir Putin, a trimis acolo aproximativ 4.000 de soldați, pentru a sprijini regimul lui Bashar al-Assad.

Trupele ruse au atacat populația paşnică, infrastructura civilă și coridoarele umanitare. De asemenea, rușii au folosit arme interzise în Siria - bombe cu fosfor - și au lansat atacuri chimice asupra unor regiuni dens populate.