UPDATE Autoritățile ucrainene nu pot ajuta oamenii să plce din orașul Izium din prima linie de est sau să trimită ajutor umanitar, deoarece orașul este complet sub control rusesc, a declarat miercuri guvernatorul regional Harkiv, Oleh Sinegubov, relatează Reuters.

cladiri distruse in HarkivFoto: Protectia civila din Ucraina

Anterior, CNN relata ca autoritățile vor evacua două orașe din partea de sud a regiunii Harkiv, Lozova și Barvinkove, ca măsură de precauție pe fondul escaladării luptelor din estul Ucrainei, a anunțat Oleh Sinegubov, șeful administrației militare regionale Harkiv.

„Vom evacua acele orașe în coordonare cu Forțele Armate ale Ucrainei, în special din direcția Izium: orașul Lozova, orașul Barvinkove — pentru a preveni și, eventual, a reduce victimele în rândul civililor în cazul relocarii ostilităților active în vecinătatea acestor așezări”, a spus el.

Rusia își concentrează eforturile pentru a înconjura trupele Ucrainei în estul țării și pentru a captura orașul Harkiv, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării la începutul acestei săptămâni.

Sinegubov a spus că nu a fost luată nicio decizie pentru evacuarea orașului Harkiv.