Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei a acuzat Ucraina că folosește imagini cu cadavrele împrăștiate în orașul ucrainean Bucha, despre care Rusia spune că au fost regizate, pentru a justifica mai multe sancțiuni împotriva Moscovei și pentru a deturna discuțiile de pace cu Kievul, relatează The Guardian.

Foto:

Ucraina a acuzat armata rusă că a masacrat locuitorii din Bucha, o zonă din afara capitalei Kiev, pe care trupele ruse au ocupat-o timp câteva săptămâni înainte de a se retrage. Țările occidentale au cerut pedepsirea celor responsabili de uciderea civililor.

Primarul orașului Bucha, Anatoliy Fedoruk, a spus că rușii au ucis în jur de 320 de civili aici, însă Rusia neagă crimele.

Dincolo de uciderea civililor, Liudmila Denisova, comisarul pentru drepturile omului din Parlamentul de la Kiev, a precizat că la linia telefonică pentru asistență acordată victimelor au fost înregistrate până acum cel puțin 25 de plângeri care vizează violarea femeilor și fetelor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani de către soldații ruși.

"Cu totul, sunt 25 de femei între 14 și 24 de ani care au fost violate de soldați ruși. Acest lucru s-a întâmplat vreme de o lună. Vom continua să documentăm aceste terbile crime și fiecare criminal va fi pedepsit”, a declarat Denisova.