Vila italiană a unui oligarh rus, Vladimir Soloviov, un prezentator TV apropiat de Vladimir Putin, a fost vizată miercuri de o presupusă tentativă de incendiere, au declarat autoritățile locale, relatează AFP.

Vladimir Soloviov alaturi de Vladimir PutinFoto: Captura Wikipedia

Considerat principalul propagandist al Kremlinului, Vladimir Soloviov, în vârstă de 58 de ani, deține trei proprietăți pe malul popularului Lac Como (nord), în valoare totală de aproximativ 8 milioane de euro, potrivit guvernului italian.

Roma a anunțat pe 5 martie că a înghețat aceste bunuri ca parte a sancțiunilor occidentale impuse persoanelor sau entităților ruse în urma invaziei Ucrainei de către trupele ruse.

Vila, aflată în prezent în renovare, nu a suferit nicio pagubă majoră. Incendiul a fost stins rapid.

"A fost un incendiu foarte mic (...). Practic nu sunt pagube", a declarat Gennaro di Maio, seful pompierilor din Como, pentru AFP.

Vladimir Soloviov este omniprezent în mass-media oficială, unde apără energic pozițiile Kremlinului. L-a intervievat de mai multe ori pe președintele rus, căruia i-a dedicat și un documentar.

De la începutul intervenției militare ruse în Ucraina, el a apărut în fiecare seară în emisiunea politică „Seara cu Vladimir Soloviov”, de pe canalul Russia-1, care își propune să mobilizeze opinia publică în favoarea intervenției militare.

Pe 5 aprilie, Nexta a distribuit un clip în care Soloviov, care are pe birou un laptop cu inscipția „Z”(semnul folosit de susținătorii atacului rus din Ucraina) că masacrul de la Bucha este lucrarea specialiștilor britanici pentru că termenul „Bucha” sună similar cu „butcher” (măcelar).