„​Rusia se va adresa instanțelor de judecată reclamând ”confiscarea de bunuri și proprietăți rusești de către Occident”, a declarat Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, în prezent adjunctul Consiliului de Securitate al Rusiei, citat de Financial Times.

Vladimir Putin si Dmitri Medvedev in vizita in Crimeea in urma cu mai multi aniFoto: Dmitry Astakhov / AFP / Profimedia Images

Comparând sancțiunile occidentale cu un „jaf la drumul mare” și pe liderii occidentali cu cei ai Inchiziției medievale, Medvedev a spus că Rusia va riposta atunci când proprietatea îi va fi confiscată.

„Adversarii noștri, sau, ca să spunem direct, inamicii Rusiei, caută cu vehemență să abolească dreptul la proprietate și ar trebui să înțeleagă că se vor confrunta cu un număr mare de procese în instanțe”, a spus Medvedev.

El a adăugat că Rusia va sesiza „atât ​​instanțele din SUA și Europa, cât și pe cele internaționale”.

Comentariile sale au venit după ce guvernul de la Berlin a preluat luni controlul asupra Gazprom Germania, filiala grupului rusesc de gaze care operează unele dintre cele mai mari instalații de stocare a gazelor naturale din Germania.

De la izbucnirea războiului în Ucraina, țările occidentale au confiscat și bunuri aparținând oligarhilor ruși sancționați.