Uniunea Europeană a propus sancționarea a două fiice ale președintelui Vladimir Putin, potrivit diplomaților familiarizați cu această măsură, scrie Wall Street Journal. Se așteaptă ca anunțul privind aceste sancțiuni să aibă loc săptămâna aceasta, au mai declarat oficialii americani.

Vladimir Putin Foto: kremlin.ru

Vladimir Putin nu vorbește public despre familia sa. El are două fiice cu fosta sa soție, Lyudmila Putina, fostă stewardesă la Aeroflot. Nu se știe dacă Putin mai are și alți copii și nu s-a putut afla dacă fiicele care sunt vizate de sancțiunile UE sunt cele pe care le-a recunoscut public, mai scrie WSJ.

Putin – care are două fiice adulte, Maria, 36, și Katerina, 35, din prima căsătorie cu fosta însoțitoare de zbor Liudmila Șkrebneva – s-a străduit din răsputeri să-și ferească copiii de atenția presei și publicului. El vorbește rar despre copii, menținând confuzia privind numărul acestora.

Putin și Șkrebneva au fost căsătoriți timp de 30 de ani până la divorțul lor din 2013. Fiica Maria s-a născut la Leningrad în 1985, iar Katrina în Germania în 1986, pe când Putin lucra la KGB.