Cunoscutul fotoreporter ucrainean Max Levin, care relata din prima linie a frontului, lângă Kiev, a fost găsit mort, scrie The Kyiv Independent. El fusese dat dispărut în 13 martie.

Max LevinFoto: imi.org.ua

Procuratura Generală a transmis că fotojurnalistul a fost găsit mort în regiunea Kiev, în 1 aprilie.

"Potrivit informaţiilor preliminare, Maxim Levi a fost asasinat cu două gloanţe trase din arme de mici dimensiuni de militari din forţele armate ruse", a anunţat Institutul pentru Mass-Media din Ucraina, care a citat Procuratura Generală de Stat. Informaţia nu a putut fi verificată din alte surse, scrie Reuters.

Potrivit Institutului pentru Mass-Media din Ucraina, cadavrul lui Levin a fost descoperit în localitatea Huta Mezihirska, la nord de capitala Kiev. Reuters relatează că în zonă se înregistraseră bombardamente intense.

Max Levin, născut în 1981, a colaborat de-a lungul timpului cu presa ucraineană şi internaţională, printre care cu Reuters, BBC şi Associated Press.

Max Levin, care relata din prima linie a frontului, lângă Kiev, fusese dat dispărut în 13 martie.

  • „Ultima comunicare cu el a avut loc în 13 martie, când era în districtul Vyshgorod, lângă Kiev. Lucra ca fotograf, călătorind cu mașina.
  • A fost oprit lângă localitatea Guta Mezhigirska, în drum spre alt sat, Motzhun. Ultima comunicare de pe telefonul său mobil a fost la 11:23 în acea zi, după care comunicarea cu el a încetat”, spunea pentru CNN Markiian Lyseiko, prietenul fotoreporterului.

El a lăsat în urmă patru copii, scrie The Kyiv Independent.