În cea de-a 37-a zi de război, Rusia a acuzat Ucraina de atacuri comise de forțele sale aeriene pe teritoriul rus, după ce un depozit de combustibil din Belgorod a fost lovit în cursul dimineții de vineri. Informația nu a fost nici confirmată, nici infirmată de Kiev. Rusia a anunțat că nu va sista livrările de gaze naturale către Europa începând de vineri dar că decizia de a accepta plățile doar în ruble rămâne cea mai de încredere opțiune pentru Moscova. Crucea Roșie speră să conducă o operațiune de evacuare a civililor blocați în Mariupol. Liderii UE și cei ai Chinei s-au întâlnit vineri, în primul summit din ultimii doi ani.

Razboi in UcrainaFoto: Colaj foto

15:28 Bătălii „uriașe” au loc în nordul și în estul Kievului, a declarat vineri primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, citat de Reuters.

14:49 Summit UE-China: Beijingul susține negocierile de pace din Ucraina ”în felul său”. Premierul chinez a reafirmat că Beijingul spijină integritatea teritorială a statelor.

14:05 Crucea Roșie a anunțat că trimite personal în orașul asediat Mariupol și speră că evacuările a mii de civili vor putea începe vineri. În jur de 100.000-170.000 de oameni sunt blocați în port, fără apă potabilă, medicamente, hrană și curent electric.

13:27 Rusia nu va sista livrările de gaze naturale către Europa începând de vineri dar că decizia de a accepta plățile doar în ruble rămâne cea mai de încredere opțiune pentru Moscova, a anunțat vineri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Reuters.

11:52 Armata ucraineană crede că rușii vor ataca în estul și sudul țării

10:55 Agenția Internațională pentru Energie Atomică va ancheta informațiile potrivit cărora soldații ruși s-ar fi îmbolnăvit după ce au fost expuși radiațiilor de la Centrala Nucleară de la Cernobîl.

09:57 Rusia acuză Ucraina de atacuri comise pe teritoriul rus. Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, situată la 30 de km de granița cu Ucraina, a susținut că elicopterele aparținând forțelor ucrainene au atacat depozitul de petrol. Presa rusă a prezentat imagini video cu un elicopter ucrainean a căror autenticitate nu a putut fi verificată nici până acum.

08:04 Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din Belgorod (Rusia),două persoane fiind rănite. Autoritățile locale susțin că incendiul a izbucnit ca urmare a atacurilor aeriene ale forțelor armate ale Ucrainei.

06:33 Rușii ar fi jefuit centrala nucleară de la Cernobîl înainte de a o părăsi, potrivit șefului Agenției de Stat pentru Managementul Zonei de Excluziune, Yevhen Kramarenko.