Oleksi Arestovici, consilierul șefului cancelariei prezidenţiale ucrainene, a declarat că Ucraina a suferit "pierderi deloc mici" în timpul luptelor cu armata Rusiei, însă a subliniat că numărul exact de militari pierduţi pe front nu va fi dezvăluit până la sfârșitul războiului, potrivit Korespondent, citat de Rador.

Inmormantare in UcrainaFoto: Ilie Pintea/RRA

Acesta a explicat și de ce Ucraina aproape că nu menționează pierderile de personal înregistrate de armata naţională în războiul împotriva Rusiei.

"Există cifre, desigur. Le cunosc cu exactitate, dar nu le voi comunica. Până la sfârșitul războiului... Pentru că nicio armată din lume nu își anunţă pierderile în timpul războiului. Este pur și simplu interzis. Acesta este un secret de stat, în primul rând. Iar, în al doilea rând, poate ajuta inamicul să evalueze eficacitatea acțiunilor sale" - a remarcat Arestovici.

Totodată, consilierul a subliniat că Rusia minte în ceea ce priveşte numărul oficial al militarilor ruşi decedaţi în Ucraina.

"Ruşii mint, vorbind de cifre de zece ori mai mici. Şi noi putem minți. Am comunicat numărul victimelor doar în prima zi, după raidurile aeriene. Trebuia raportat faptul că avem primii morți - 46 de persoane. Mai departe - este secret militar. Ar fi o sinucidere să dezvăluim astfel de date în timpul războiului. După război, vom anunţa aceste date în mod detaliat, pentru fiecare persoană. Aceasta este Ucraina, nimic nu poate fi ascuns aici, chiar dacă am vrea" - a mai declarat Arestovici.

Acesta a recunoscut că Ucraina suferă pierderi, "deşi nu sunt deloc mici, însă sunt mult mici decât în cazul ruşilor"