Într-un apel telefonic, Recep Tayyip Erdogan din Turcia și Vladimir Putin din Rusia au discutat despre cele mai recente evoluții și procese de negociere în războiul Rusia-Ucraina, scrie agenția Anadolu. Subliniind necesitatea unei încetări imediate a focului și a păcii între Rusia și Ucraina, precum și măsuri pentru îmbunătățirea situației umanitare din regiune, Erdogan a spus că Turcia va continua să acorde orice fel de sprijin acestui proces.

Recep Erdogan si Vladimir PutinFoto: Vladimir Smirnov / TASS / Profimedia

Următoarea întâlnire a echipelor de negociere ruse și ucrainene va avea loc în metropola turcă Istanbul, au convenit duminică președinții turc și rus.

Nu au fost oferite detalii cu privire la viitoarea întâlnire.

Pe 10 martie, Turcia a organizat o rundă de negcieri între miniștrii de externe rus și ucrainean în Antalya (din sudul Turciei), poziția statului condus de Erdogan fiind apreciată pentru eforturile sale de a pune capăt războiului, eforturi bazate pe faptul că Turcia este în relații de prietenie atât cu Rusia, cât și cu Ucraina, scrie Anadolu.

Cel puțin 1.119 de civili au fost uciși în Ucraina și 1.790 au fost răniți, conform estimărilor ONU, care avertizează că cifra reală poate fi mult mai mare.

Peste 3,82 de milioane de ucraineni au fugit în țările vecine, iar alte milioane au fost strămutate în interiorul țării, potrivit agenției ONU pentru refugiați.