Capturile făcute de la forțele rusești de celebrii ”fermieri” ucraineni, documentate de numeroase clipuri postate pe rețelele de socializare și sursă de glume și meme-uri, se pare că nu sunt chiar legale în Ucraina, în ciuda unui mesaj al fiscului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, poliția ucraineană a confiscat 11 tancuri și alte arme de la civili în regiunea Poltava, potrivit Kyiv Independent.

”În 30 de zile de război total al Rusiei împotriva Ucrainei, poliția din regiunea Poltava a confiscat 30 de echipamente militare deținute ilegal, inclusiv 11 tancuri, 2 vehicule blindate, 8 mitraliere și 5 puști”, notează sursa citată.

Unii dintre ”fermieri” predau tehnica pe care pun mâna armatei ucrainene, în special dacă este în stare de funcționare, dar alții le iau pentru a le vinde ulterior la fier vechi sau pentru a le păstra, mai ales că fiscul ucrainean le-a transmis să nu-și facă griji cu eventualele taxe: „nu este nevoie să declarați tancurile rusești capturate și alte echipamente, deoarece costul acestora ... nu depășește 100 de salarii medii”.