Redactorul șef al ultimului post de radio independent din Rusia, Ecoul Moscovei, care a fost scos din emisie de autoritățile ruse la câteva zile după război, s-ar fi trezit cu un cap de porc în fața apartamentului său și un mesaj antisemit lipit de ușa apartamentului, relatează BBC. Alexei Venediktov spune că va cere poliției să ancheteze cazul.

Alexei Venediktov, redactorul sef al postului Ecoul MoscoveiFoto: Captura Wikipedia

Alexei Venediktov - care a fost redactor șef la Ecoul Moscovei timp de câteva decenii - a spus că nu va permite Rusiei să se transforme într-o Germanie nazistă.

El a spus că soția lui a aruncat „toate gunoaiele” - dar au imagini CCTV. El a spus că înregistrările de pe camerele de supraveghere au arătat un curier de la un serviciu de livrare.

Compania a spus că nu este unul dintre angajații lor.

Mama lui Alexei Venediktov avea origini evreiești.

Procurorul general al Rusiei a ordonat organului de control al presei din țară să „restricționeze accesul” la postul de radio Ekho Moskvy (Ecoul Moscovei) pe 1 martie.

Se spunea că interdicția vine din cauza postării „intenționate și sistematice” de „informații care fac apel la activități extremiste, violență” și de „informații în mod deliberat false despre acțiunile personalului militar rus” în Ucraina.