Regatul Unit va livra Ucrainei încă 6.000 de rachete antitanc, dublându-și livrările de arme după invazia rusă a țării, a anunțat miercuri premierul britanic Boris Johnson, potrivit AFP.

Soldati ucraineni care testeaza armele NLAWFoto: Captura video

În ciuda rezistenței „extraordinar de curajoase” a ucrainenilor, „nu putem și nu vom sta și nu vom lăsa pe ruși să aducă orașele ucrainene în praf”, a spus Boris Johnson înaintea summiturilor NATO și G7 programate joi la Bruxelles, la o lună după începerea războiului.

„Regatul Unit va lucra cu aliații (săi) pentru a spori sprijinul militar și economic pentru Ucraina, întărindu-și apărarea pe măsură ce va schimba cursul acestei bătălii”, a adăugat el.

Aceste 6.000 de arme antitanc aduc la peste 10.000 numărul de astfel de arme destinate Ucrainei. Londra a livrat deja țării peste 4.000 de rachete antitanc, inclusiv NLAW și Javelin, precum și rachete portabile Starstreak.

Boris Johnson a anunțat și un ajutor de 25 de milioane de lire sterline (30 de milioane de euro) pentru armata ucraineană, pe lângă cele 400 de milioane de lire de ajutor economic și umanitar deja promise.