În timpul unei alte încercări de a ocupa Kievul, ocupanții au pierdut un detașament al Regimentului 6 Tancuri. Datorită acțiunilor active ale unităților Forțelor Armate ale Ucrainei în unele zone din districtul Brovary, unitățile inamice nu se pot aproviziona cu combustibil și alimente, transmite Ministerul Apărării din Ucraina.

Tancuri rusesti distruse de ucraineniFoto: Colaj foto

Ce mai spun oficialii ucraineni:

  • Forțele de ocupație și-au pierdut potențialul ofensiv, iar înaintarea lor a fost oprită în aproape toate direcțiile.
  • Inamicul continuă să sufere pierderi, are problemeserioase de personal și logistică.
  • Comisariatele militare din Kuban, Regiunea Primorsky, Regiunea Iaroslavl și regiunile Districtului Federal Ural întreprind măsuri de mobilizare discretă pentru a compensa pierderile de personal ale armatei de ocupație ruse. Cu toate acestea, populația acestor regiuni nu dorește să ia parte la război.
  • În același timp, propagandiștii ruși au început să pregătească populația Federației Ruse pentru un război lung. Canalele oficiale de comunicare răspândesc propagandă despre presupusul succes al așa-numitei „operațiuni militare speciale” și se organizează evenimente publice în sprijinul războiului din Ucraina.
  • Potrivit informațiilor disponibile, în timpul vizitei șefului Armatei Naționale Libiene, Khalifa Haftar, la Moscova, s-a ajuns la un acord pentru a trimite „voluntari” libieni în Ucraina pentru a participa la ostilități dinpartea federației ruse. Transferul de mercenari militari este probabil să fie efectuat pe cheltuiala companiei militare private „League” (fostă „Wagner”) cu aeronave ale forțelor aeriene ruse.
  • Starea morală și psihologică a personalului este extrem de scăzută, majoritatea mobilizaților nu au nici experiență și nici dorința de a lua parte la ostilități. Echipamentul celor chemați la luptă de către ocupanți este depășit. Panica se răspândește din cauza deficitului mare de forță de muncă, arme și echipamente.