Un obuz a explodat duminică în curtea din fața unui bloc de apartamente din nord-vestul Kievului, rănind cel puțin cinci persoane, dintre care două sunt internate în spital, a declarat primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, relatează AFP.

Un obuz a explodat in fata unui bloc din KievFoto: Captura video

Clădirea de zece etaje, situată în cartierul Sviatoshyn, este grav avariată, au remarcat la fața locului jurnaliștii AFP, potrivit cărora se văd urme ale unui incendiu, iar toate geamurile au fost sparte.

Două mașini carbonizate zac în curtea acoperită cu moloz, care găzduiește și un loc de joacă.

Pompierii au condus o femeie în vârstă și un bărbat dezorientat cu răni superficiale faciale la o ambulanță unde au primit îngrijiri medicale.

Oamenii fac apel la NATO pentru închiderea spațiului aerian

„Este o întâmplare” că nu au fost mai multe victime, a declarat pentru AFP Svitlana Vodolaga, purtătoarea de cuvânt a serviciilor de urgență ucrainene, adăugând că șase persoane au fost scoase în viață din clădire.

În urma exploziei a fost avariată și o grădiniță, dar acolo nu era nimeni.

„Sora mea era pe balcon când s-a întâmplat, aproape că a fost ucisă”, a spus Anna, în vârstă de 30 de ani, care a cerut să fie identificată doar după prenumele ei.

„Vă rog, NATO, închideți spațiul aerian”, a spus ea din nou, referindu-se la zona de excludere aeriană pe care guvernul ucrainean cere insistent occidentalilor să o pună în aplicare. „Îl urăsc pe Putin”, a conchis ea.