Un tribunal din regiunea Moscova a dispus arestarea unui cântăreț originar din Ucraina pe care îl acuză că a incitat la „dușmănie” față de forțele armate, anunță agenția TASS.

Igor LevcenkoFoto: YouTube

Tânărul în vârstă de 25 de ani este acuzat de extremism, fiind reținut în baza „unui studiu psihologic și lingvistic cuprinzător” al unei postări pe care a făcut-o pe Instagram în data de 24 februarie, ziua în care președintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina.

Cântărețul a fost reținut, aflându-se în prezent în detenție, potrivit unui anunț făcut de purtătorul de cuvânt al Comitetului de Investigații pentru regiunea Moscova.

Potrivit unei surse din cadrul forțelor de ordine citate de TASS, persoana arestată este cântărețul Igor Levcenko.

Acuzațiile aduse de Rusia cântărețului

Procurorii ruși afirmă că postarea făcută de acesta pe Instagram „conține semne de incitare la ură și dușmănie față de militarii ruși cu amenințare la violență și uciderea lor”.

Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pe baza materialelor primite de la FSB, serviciul de informații al Rusiei.

„În timpul interogatoriului, bărbatul a mărturisit fapta anchetatorului, și-a recunoscut în totalitate vinovăția”, afirmă purtătorul de cuvânt al parchetului din regiunea Moscova.

Nu este clar dacă tânărul este cetățean rus, anunțul procurorilor de la Moscova vorbind doar despre „originea” sa ucraineană.

Urmărește ultimele evoluții din a 23-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.